voetbalzone

'Bij de FIFA maken ze er een gewoonte van om af en toe iets te roepen'

Bart Kruyt09 jan 2014, 07:30
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2014, 07:30
Advertentie

Er leek woensdag duidelijkheid te komen over het WK van 2022 in Qatar, maar we moeten toch nog even geduld hebben. Secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA zei op de Franse radio dat het toernooi zéker in de winter gespeeld zou worden, maar de op één na hoogste baas van de wereldvoetbalbond werd direct teruggefloten. Michael van Praag kijkt er niet eens meer van op.

/

De voorzitter van de KNVB spreekt in het Algemeen Dagblad van 'een bekend verhaal'. "Bij de FIFA maken ze er een gewoonte van om af en toe iets te roepen. Dat doet president Sepp Blatter toch ook? Het komt de duidelijkheid niet ten goede, om het zachtjes uit te drukken", wordt de directeur geciteerd.

De KNVB vindt dat de toewijzing van het WK aan Qatar moet worden heroverwogen, als wordt besloten dat het toernooi niet in de zomer gespeeld kan worden. "Zo staan wij erin", zegt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB. "Na de bidprocedure is het WK aan Qatar vergeven voor de zomer van 2022. Als dat verandert, moet er opnieuw een besluit over het WK 2022 genomen worden."

Bezig met laden …