voetbalzone

‘Bij degradatie waren we naar de amateurs gegaan, dat was pas druk’

Thijs Post10 apr 2016, 11:49
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 11:49
Advertentie

Leicester City is hard op weg het onmogelijke te presteren: de ploeg van manager Claudio Ranieri was vorig seizoen nog degradatiekandidaat, nu is de club de belangrijkste titelkandidaat. Leicester City heeft de laatste vier wedstrijden met 1-0 gewonnen en met een voorsprong van zeven punten op Tottenham Hotspur lonkt de titel.

/

In de persoon van Kasper Schmeichel heeft Leicester City een betrouwbare keeper. Schmeichel is de zoon van de iconische Peter Schmeichel en hij doorliep de jeugdopleiding van Manchester City. Periodes als huurling bij Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff City en Coventry City hebben hem goed gedaan. “Druk bij Leicester City? Toen ik bij Bury speelde, stonden we op degraderen. Dan waren we van de profs naar de amateurs gegaan, dat was catastrofaal geweest. Dan staat alles op het spel, dat is pas druk.”

“Als je als huurling naar een kleine club gaat, is er geen glitter en glamour meer. Het gaat niet om grote geldbedragen. Het gaat om levens van mensen, om hypotheken, om families. Voor mij was het een geweldige ervaring, want bij Manchester City kwam ik alleen op trainingen in actie.”

Bij Leicester City is manager Ranieri de architect van het succes. Schmeichel legt uit hoe Ranieri begon. “Hij kwam binnen, gaf iedereen een hand en zei vervolgens een week lang helemaal niets meer. Hij keek naar de manier waarop wij werkten, hij zag dat hij een goede selectie had. Veel managers willen veel dingen veranderen, nieuwe spelers en nieuwe technische mensen halen. Ranieri hield iedereen echter bijeen, dat was goed voor de spelersgroep.”

Bezig met laden …