voetbalzone

'Bij dit Duitsland moet alles mooi, ze willen de bal in het doel lopen'

Matthijs van Laar17 jun 2016, 10:20
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2016, 10:20
Advertentie
/

Michael Ballack heeft zich zitten ergeren aan het spel van Duitsland, donderdagavond tegen Polen. De regerend wereldkampioen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel en mocht niet eens klagen. De beste kansen van de wedstrijd waren namelijk voor Ajax-spits Arek Milik, die echter naliet om de aartsrivaal pijn te doen.

Ballack, die jarenlang aanvoerder was van die Mannschaft, toonde zich op de Amerikaanse tv zeer kritisch. “Het ontbreekt dit elftal aan persoonlijkheid en karakter”, zei de inmiddels 39-jarige spelmaker van weleer. “Het probleem van dit team is dat alles mooi moet en dat ze de bal in het doel willen lopen.”

Daar is volgens Ballack in principe niks op tegen, maar soms moet het ook anders kunnen. “Natuurlijk wil je mooi voetballen. Maar soms is het ook belangrijk om voor de winst te spelen”, zei hij op ESPN. De oud-speler van onder meer Bayern München en Chelsea vond Polen tevens het betere team en was van mening dat de wissels van bondscoach Joachim Löw geen toegevoegd waarde hadden.

Bezig met laden …