voetbalzone

‘Bij Dolberg zit het eraan te komen, maar het duurt lang’

Gijs Freriks04 nov 2018, 09:30
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2018, 09:30
Advertentie

Kasper Dolberg maakte zaterdag tegen Willem II (2-0) zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen. De negentienjarige aanvaller stond lange tijd aan de kant met een buikblessure, maar lijkt op de weg terug. Tegen Willem II werd hij na 54 minuten spelen overigens afgelost door Klaas-Jan Huntelaar.

Wim Kieft is verheugd dat de 21-jarige Dolberg zich steeds nadrukkelijker laat zien: “Bij Dolberg zit het eraan te komen, maar het duurt lang. Ik heb die ‘flits’ al lang niet meer gezien”, vertelt de oud-spits zondagochtend bij De Tafel van Kees.

“Hij komt van ver. Mensen onderschatten wel eens wat dat met je scherpte doet. We mogen best wat meer geduld hebben.” Dolberg, negenvoudig international van Denemarken, speelde tot op heden 89 wedstrijden voor Ajax. Daarin kwam hij tot 37 doelpunten.

Dolberg kwam tegen Willem II overigens voor de tweede keer in zijn Eredivisie-loopbaan van buiten de zestien tot scoren. Zijn vorige treffer van buiten het strafschopgebied viel op 24 september 2016 tegen PEC Zwolle, zo vond Opta uit.

Bezig met laden …