voetbalzone

‘Bij Dost moeten ze eerder aan bedrag van veertig miljoen euro denken’

Peter Nusselder29 jun 2015, 12:04
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2015, 12:04
Advertentie

De clubleiding van VfL Wolfsburg lijkt echt niet van plan om Bas Dost deze zomer te laten gaan. De Nederlandse spits zou in de belangstelling staan van onder meer Borussia Dortmund en Newcastle United, maar manager Klaus Allofs laat weten dat Dost alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken.

voetbalzone

“Als ik dan lees dat er bij Bas afkoopsommen van tien à twaalf miljoen euro genoemd worden, dan kan ik alleen naar het voorbeeld van Roberto Firmino verwijzen en zeggen: men moet echt wennen aan andere bedragen”, vertelt Allofs aan Die Welt. “In ieder geval als clubs daadwerkelijk van plan zijn om onze spelers te halen”, vervolgt de beleidsbepaler.

Het voorbeeld dat Allofs noemt, maakt duidelijk aan welke transferbedrag die Wölfe denken voor Dost; Firmino verruilde TSG Hofenheim vorige week voor Liverpool voor een bedrag dat kan oplopen tot liefst 41 miljoen euro. “Bovendien hebben we een week geleden nog met Bas’ zaakwaarnemer gesproken en hij wil niet weg. Integendeel, hij heeft het zeer goed naar zijn zin in Wolfsburg.”

Bezig met laden …