voetbalzone

'Bij Feyenoord hebben Been en ik samen een geweldige tijd gehad'

Erik van Dam30 aug 2011, 14:22
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2011, 14:22
Advertentie

Mario Been ontmoet bij Racing Genk, zijn nieuwe club, een speler met wie hij in een ver verleden nauw samenwerkte: Thomas Buffel. De nu dertigjarige middenvelder toonde zich in de seizoenen 2002/03 en 2003/04 een zeer waardevolle speler voor Feyenoord. Hij maakte 32 doelpunten in twee jaar tijd en joeg menig defensie schrik aan. Nu wordt Buffel herenigd met Been, die destijds assistent-trainer was in De Kuip.

/

“Bij Feyenoord hebben we samen een geweldige tijd gehad. Been lijkt wel een beetje op Franky Vercauteren, onze oude trainer. Ze zijn allebei voorstanders van aanvallend voetbal en dat past wel bij onze groep”, stelt Buffel in gesprek met RTV Rijnmond. Zelf ging hij na Feyenoord naar Glasgow Rangers; nadien speelde hij bij Cercle Brugge en, sinds twee jaar, bij Genk.

Volgens Buffel is Genk een mooie club, met een goede entourage en achterban. “We beschikken ook over een sterke medische staf. Voor Mario een goed blok om op te bouwen”, gelooft de middenvelder. Been moet Genk proberen goed te laten presteren in een Champions League-groep met Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen als tegenstanders.

Bezig met laden …