voetbalzone

'Bij gewenning aan Engeland kan het misgaan, maar Depay komt er bovenop'

Matthijs van Laar19 nov 2015, 20:02
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2015, 20:02
Advertentie

Het zijn lastige weken voor Memphis Depay. Het kon niet op toen de Nederlander in zijn begindagen bij Manchester United min of meer hoogstpersoonlijk Club Brugge over de knie legde, maar sindsdien hebben fans van de Engelse topclub weinig van de zomeraanwinst vernomen. De voorbije wedstrijden behoorde de Oranje-international zelfs niet meer tot de eerste elf.

voetbalzone

Daarmee zit Depay in hetzelfde schuitje als een andere nieuwkomer, Matteo Darmian. De Italiaanse back begon eveneens goed, maar moet de laatste wedstrijden Antonio Valencia en Ashley Young voor zich dulden. Oud-verdediger Denis Irwin maakt zich echter geen zorgen over het duo. “Bij de gewenning aan de Premier League kan het soms even misgaan”, zegt hij in de Manchester Evening News.

“Dat geldt ook voor Depay. Je krijgt als speler te maken met een terugslag, maar ze zullen sterker terugkeren”, voorspelt de Ier, die in de jaren negentig onder meer de Champions League won met the Red Devils. “En wat Darmian betreft: dit is een andere cultuur, een ander klimaat, een andere manier van spelen en het tempo ligt hoger. Ik weet zeker dat hij er weer bovenop komt.”

Bezig met laden …