voetbalzone

‘Bij ieder doelpunt dat Edinson maakt, neemt hij een beetje wraak’

Erik van Dam17 sep 2016, 10:23
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2016, 10:23
Advertentie

Edinson Cavani schoot vrijdagavond flink uit zijn slof in de wedstrijd tussen SM Caen en Paris Saint-Germain. De Uruguayaanse spits maakte voor rust vier doelpunten en was daarmee solo verantwoordelijk voor de 0-4 ruststand. Hij liet het bij die ene helft en werd uit voorzorg in de rust gewisseld, omdat hij wat fysieke klachten had. Cavani nam met zijn vierklapper wraak op zijn critici, vindt Thomas Meunier.

/

De Belgische verdediger weet dat er velen zijn die twijfelen of Cavani wel de ideale vervanger is van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed schreef de laatste vier jaar voetbalgeschiedenis in Parijs en liet vervolgens zijn contract ten einde lopen, om daarna naar Manchester United te vertrekken. Cavani heeft altijd te kampen gehad met kritiek en dat is nu nog zo, maar zijn prestatie tegen Caen verstomt de critic weer even.

“Ik kan me goed voorstellen dat Edinson bij ieder doelpunt dat hij maakt, het gevoel heeft dat hij een beetje wraak neemt”, zegt Meunier. “Wat er tegen Caen door hem ging weet ik niet, maar het moet een fantastisch gevoel zijn geweest.” Ook doelman Alphonse Aréola is vol lof over El Matador, die midweeks tegen Arsenal nog prima kansen liet liggen na zijn vroege doelpunt. “Hij was nu weer zó belangrijk en dat is goed voor ons. We zijn allemaal achter hem blijven staan.”

Caen-trainer Patrice Garande kon ook niets anders dan complimenten uitdelen aan de winnende partij, en dan met name aan Cavani. “Ik zou hem graag in mijn elftal willen, hij is fenomenaal. Hij blijft maar loeren op kansen, is slim in zijn loopacties en wekt niet de indruk dat hij ook maar even twijfelt aan zichzelf. Hij liet zien een echte topscorer te zijn”, aldus de trainer van de tegenstander.

In beeld: de 10 topscorers aller tijden van Paris Saint-Germain

Bezig met laden …