voetbalzone

‘Bij Jong Ajax werk je niet ergens naartoe, daar was ik wel klaar mee’

Yanick Vos30 nov 2016, 20:12
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2016, 20:12
Advertentie
/

Django Warmerdam werd opgeleid door Ajax, maar haalde daar vooralsnog het eerste elftal niet. Dit seizoen speelt hij op huurbasis voor PEC Zwolle. Aldaar merkt de 21-jarige middenvelder veel verschillen met zijn Amsterdamse werkgever, in positieve zin.

Warmerdam doorliep de hele jeugdopleiding bij Ajax en debuteerde dit seizoen in de Eredivisie namens Zwolle. "Bij PEC is er minder voor de spelers geregeld, dus er moet meer uit jezelf komen”, zegt hij tegenover de Peperbus. “Hier zijn het de andere spelers die je meetrekken naar het krachthonk, bij Ajax zijn dat de trainers. De jongens zijn hier veel meer gedreven.”

De talentvolle middenvelder speelde twee seizoenen voor Jong Ajax in de Jupiler League. Afgelopen zomer vond hij het tijd om ergens anders te gaan kijken. "Bij Jong Ajax ben je bijvoorbeeld steeds afhankelijk van spelers die terug komen van het eerste. Je hebt geen vaste groep en werkt niet ergens naartoe. Daar was ik wel een beetje klaar mee”, vervolgt Warmerdam, wiens contract bij Ajax doorloopt tot medio 2018. “Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen. Ajax heeft me gemaakt tot wie ik ben, maar ik kan niet zeggen dat ik een échte supporter ben."

Bezig met laden …