voetbalzone

'Bij Manu's vorige kans stond ik al te juichen, die had hij ook mogen maken'

Matthijs van Laar02 okt 2014, 21:22
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2014, 21:22
Advertentie
voetbalzone

Het had wat voeten in aarde, maar Feyenoord heeft de eerste zege in de groepsfase van de Europa League binnen. Het treffen met Standard Luik leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de slotfase knalde Elvis Manu de bevrijdende treffer binnen. Jordy Clasie kon zijn geluk na afloop dan ook niet op. "Hier hebben we jarenlang voor geknokt", zei hij voor de microfoon bij RTL7.

Na de 2-0 nederlaag bij Sevilla moest Feyenoord winnen en aan die opdracht werd dus voldaan. Daarmee is er een hoop spanning weggevallen bij coach Fred Rutten en zijn spelers. "Als je de eerste thuiswedstrijd weet te winnen is dat voor iedereen fantastisch", zei Clasie, die Manu voor zijn winnende goal al heel wat kansen had zien missen. "Gelukkig schiet hij deze kans erin, want bij de vorige stond ik al te juichen. Die had hij ook wel mogen maken."

De international vond dat Feyenoord en Standard aan elkaar gewaagd waren. De 1-0 van Sven van Beek, vlak na rust, was dan ook een treffer die enigszins uit de lucht kwam vallen. Na een lange inworp van Miquel Nelom raakte de verdediger de bal licht aan: genoeg om doelman Eiji Kawashima te kloppen. "Dit hadden we ingestudeerd, want je kunt een ingooi als wapen gebruiken", verklapte Clasie. "We geven die goal dan weer heel erg knullig weg, maar gelukkig maakt Manu de 2-1 nog."

Bezig met laden …