voetbalzone

‘Bij NEC teruggekeerde investeerder staat garant voor komst Iraniër’

Peter Nusselder31 jul 2013, 12:16
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2013, 12:16
Advertentie

NEC kon jaren geleden al rekenen op de financiële hulp van Marcel Boekhoorn, en mede dankzij de inbreng van de investeerder wisten de Nijmegenaren zich onder leiding van trainer Mario Been te plaatsen voor Europees voetbal. Na een periode van afwezigheid is Boekhoorn nu weer terug bij NEC.

/

De Gelderlander laat weten dat de ondernemer uit Bennekom met tien collega’s deel uitmaakt van een investeerdersgroep, die garant staat voor de komst van Seydina Diarra, de van Anderlecht overgekomen middenvelder, en Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller uit Iran staat in eigen land te boek als een groot talent, van wie ook in Nijmegen veel wordt verwacht.

De investeerdersgroep beschikt over twintig procent van de aandelen van NEC, maar stopt momenteel nog relatief weinig geld in de club; het is de bedoeling dat de Nijmegenaren de zaken eerst op orde krijgen in financieel opzicht. Moment heeft NEC nog ieder jaar een tekort van driekwart tot anderhalf miljoen euro op de begroting, maar er wordt naar gestreefd om dit structurele probleem binnen twee jaar opgelost te hebben.

Bezig met laden …