voetbalzone

‘Bij Neymar zette Real ons onder druk, dat deed Barça’s positie geen goed’

Peter Nusselder06 mei 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2014, 09:10
Advertentie

Barcelona heeft dit seizoen al de beschikking over Neymar, maar eigenlijk was het de bedoeling dat de Braziliaanse aanvaller pas na het WK naar de Spaanse competitie zou komen. De tussenkomst van Barcelona’s aartsrivaal Real Madrid zorgde er echter voor dat de transfer afgelopen zomer in een stroomversnelling kwam en dat Neymar reeds van Santos naar Catalonië verhuisde.

voetbalzone

Volgens Carles Vilarrubí, vicevoorzitter van Barça, had de Braziliaans international tijdens deze jaargang eigenlijk nog in zijn vaderland moeten voetballen. “De club had een voorcontract, Neymar zou in het seizoen 2014/15 bij ons komen spelen”, vertelt Vilarrubí in de Spaanse media. Omdat Real ook pogingen deed de dribbelaar in te lijven, besloot de Catalaanse grootmacht eerder tot actie over te gaan.

“De druk van een andere club leidde ertoe dat we hem al een jaar eerder hebben gehaald. Maar dat heeft de financiële stabiliteit van de club geen goed gedaan”, zegt de beleidsbepaler. Barcelona zou in eerste instantie een officiële afkoopsom van 57 miljoen euro hebben betaald voor Neymar. Later kwam evenwel naar buiten dat er in totaal ruim dertig miljoen meer was uitgegeven voor de aanvaller.

Bezig met laden …