voetbalzone

‘Bij ons is hij beslissend, bij Barcelona wordt hij niet op waarde geschat’

Thijs Post28 jun 2014, 09:05
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 09:05
Advertentie

Heel Brazilië hoopt op de wereldtitel in eigen land, maar de weg naar de finale is lang en zwaar. Zaterdag is Chili de tegenstander in de achtste finale en de continentgenoot van Brazilië wordt gezien als een van de outsiders voor de titel. In Alexis Sánchez heeft Chili een van de beste spelers ter wereld, vindt Jorge Sampaoli, bondscoach van het land.

voetbalzone

“In de nationale ploeg is hij beslissend en wordt hij zeer gewaardeerd”, begint Sampaoli tegenover de Zuid-Amerikaanse media. “Zijn prestaties zijn ongeëvenaard en bij Barcelona, met de teamgenoten die hij heeft, wordt hij niet op waarde geschat. Hij is een van de beste spelers ter wereld en hij geeft ons assists en doelpunten, daardoor kunnen we onze beste prestaties leveren.”

Brazilië heeft in de persoon van Neymar, ploeggenoot van Alexis bij Barcelona, ook iemand in huis die het verschil kan maken. “We moeten kort op hem zitten als hij de bal krijgt”, weet Sampaoli. “We hebben veel respect voor Neymar, we weten dat hij het verschil kan maken. We houden hem goed in de gaten, maar we zullen hem ook niet de hele tijd schaduwen”, klinkt het.

Bezig met laden …