voetbalzone

'Bij Oranje doet Robben weer mee, dat niveau is veel te hoog voor Kazachstan'

Matthijs van Laar09 okt 2014, 11:27
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2014, 11:27
Advertentie

Kazachstan hoopt op een stunt tegen Oranje, maar dat is volgens Marco Bragonje uitgesloten. De huidig coach van amateurclub Roda '23 was tussen 2006 en 2009 werkzaam bij de voetbalbond van de Kazakken en kan dus een redelijke inschatting maken van het niveau van de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal. "Laten we zeggen dat het niveau van de competitie vergelijkbaar is met de Jupiler League", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Een sensatie in de lijn van de 2-1 zege van Tsjechië tegen de nummer drie van het WK, ligt volgens Bragonje niet voor de hand. "Bij Oranje doet Arjen Robben weer mee en dat niveau is voor veel landen te hoog, maar zeker voor Kazachstan", weet hij. "Maar let op: ze kunnen zich prima organiseren en Oranje zal er niet fluitend overheen walsen. In 2006 werd met 0-0 gelijkgespeeld in en tegen België."

Ook in Kazachstan kwam de Rode Duivels niet tot winst (2-2), terwijl Portugal in 2007 alle mogelijke moeite had om de drie punten mee te nemen uit het Oost-Europese land. De grootmacht won ternauwernood met 1-2. Oranje gaat echter gewoon doen wat er verwacht mag worden. "Een stunt? Dat lijkt mij vrijwel onmogelijk", herhaalt Bragonje ter afsluiting.

Bezig met laden …