voetbalzone

'Bij PEC zit de gym dan al vol, bij Ajax zaten we nog te babbelen'

Matthijs van Laar23 dec 2015, 08:24
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 08:24
Advertentie

Ze doorliepen allebei de jeugdopleiding van Ajax, maar besloten in de zoektocht naar speeltijd op het hoogste niveau om op huurbasis over te stappen naar PEC Zwolle. Queensy Menig en Sheraldo Becker leren in Overijssel wat het is om als profvoetballer echt serieus met je vak bezig te zijn. “Ik heb hier geleerd dat het uit mezelf moet komen.”

voetbalzone

Al vrij snel constateerde Menig dat er een aantal flinke verschillen zitten tussen Ajax en PEC. “Bij PEC zit de gym een uur voor de training al vol. Bij Ajax zaten we dan nog te babbelen. Na de training deed ik bijna nooit extra schietoefeningen. Ja, met Dennis Bergkamp. Maar hier doe ik het met andere spelers”, vertelt hij in nrc.next. “Ik vind ook dat spelers hier harder werken dan bij Ajax.”

Becker weet inmiddels dat er in het profvoetbal niemand is die je bij de hand neemt. “Als je de top wilt halen, moet je geen mensen hebben die zeggen: doe dit, doe dat. Ik heb hier geleerd dat het uit mezelf moet komen. Voetbal is een teamsport, maar je carrière bouw je alleen op.” Bij Ajax is dat anders, weet hij. “Daar hebben jongens misschien toch het gevoel dat ze al aan de top zijn.”

Bezig met laden …