voetbalzone

'Bij Twente hebben ze niks te klagen, maar deze club is écht heel groot'

Matthijs van Laar09 feb 2013, 12:48
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2013, 12:48
Advertentie
/

Nicky Kuiper hoopt in Griekenland de vorm van weleer te hervinden. De linksback kampte de voorbije jaren met tal van blessures en wist om die reden nooit echt door te breken bij FC Twente. Panathiniakos geloofde echter in zijn kunnen en huurde de Arnhemmer voor een half jaar. Aan Voetbal International vertelt Kuiper over het goede gevoel dat hij heeft bij zijn nieuwe werkgever.

Wat de verdediger meteen opviel, was de grootsheid van de Griekse topclub. “Bij FC Twente hebben de spelers niets te klagen, maar deze club is écht heel groot”, zegt hij. Behoudens een terugkeer op zijn oude niveau heeft Kuiper echter niet veel te winnen: Panathinaikos staat momenteel achtste in de Griekse competitie en de achterstand van 25 punten op koploper Olympiacos belooft weinig goeds.

Het gaat de 23-jarige back dan ook vooral om het opdoen van nieuwe ervaringen. “De manier van voetballen is anders, wat vuriger, emotioneler. Ik voel me daar wel lekker bij”, aldus Kuiper, die verwacht dat hij komend jaar een nieuwe kans zal krijgen in Enschede. “Dat FC Twente me alleen maar wilde verhuren, geeft aan dat ze toch vertrouwen in me houden.”

Bezig met laden …