voetbalzone

'Bij Vitesse loopt de beste speler van de Eredivisie rond'

Bart Kruyt18 mrt 2013, 08:10
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2013, 08:10
Advertentie

Wilfried Bony was zaterdagavond weer goud waard voor Vitesse. De topscorer van de Eredivisie maakte twee doelpunten in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag en had daarmee een groot aandeel in de 0-4 overwinning, waarmee Vitesse mee blijft doen om de landstitel. Maurice Steijn, coach van ADO, is onder de indruk van Bony: "Bony kan alles. Hij zou Vitesse kampioen kunnen maken."

/

Kenneth Omeruo en Vito Wormgoor hadden hun handen vol aan Bony en laatstgenoemde voorspelde na afloop dat 'we nog heel veel van hem gaan horen'. Steijn vond de nederlaag van zijn ploeg ook wat geflatteerd: "Het had ook 3-5 kunnen zijn. Wij speelden goed en kregen voldoende kansen. Maar bij Vitesse loopt de beste speler van de Eredivisie rond", meent de coach van ADO in gesprek met De Telegraaf

Bony heeft na 24 competitiewedstrijden al 26 keer gescoord en jaagt op het clubrecord van Nikos Machlas, die in het seizoen 1997/98 34 doelpunten maakte voor Vitesse. De ploeg van Fred Rutten staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie en heeft drie punten minder dan koploper Ajax. Na de interlandperiode speelt Vitesse thuis tegen PEC Zwolle, op het moment de nummer dertien van de ranglijst.

Bezig met laden …