voetbalzone

Bijlow geeft met één duidelijk woord aan hoe hij zich voelt na zeven tegengoals

Guy Habets18 jun 2023, 19:30
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 19:30
Advertentie

Justin Bijlow gaat met een rotgevoel op vakantie. De keeper van het Nederlands elftal kreeg in de afgelopen twee wedstrijden zeven doelpunten om zijn oren en geeft in gesprek met ESPN toe dat dat voor een keeper allerminst prettig is. Bijlow gebruikt een krachtterm om duidelijk te maken hoe hij de zeven tegendoelpunten ervaart en weet ook al waar hij moet verbeteren.

In de eerste helft van de troostfinale tegen Italië, die uiteindelijk met 2-3 werd verloren, kreeg Bijlow veel te doen. "De eerste helft is gewoon niet goed, dat was echt ondermaats. We waren overal net te laat, de communicatie was niet goed en dan voetballen zij er goed onderuit. In de tweede helft verbeterden we wel wat, brachten we wat meer energie en daardoor kwamen er kansen en meer duels. Hoe zo'n matige eerste helft komt, dat is lastig om aan te geven, maar het kan natuurlijk niet hoe we in de eerste helft op het veld stonden."

Uiteindelijk scoorden de Azzurri drie keer en dat waren tegentreffers nummer vijf, zes en zeven in deze interlandperiode. Bijlow baalt als een stekker. "Buiten dat je verliest is het als keeper gewoon kut. Duidelijke woorden misschien, maar het is wat het is. Of ik ook naar mezelf kijk? Natuurlijk, dat ga ik ook weer doen als ik de beelden ontvangen heb. Dat is iets wat ik altijd doe. Het is lastig om kort na de wedstrijd iets te zeggen als ik het zelf nog niet gezien heb, maar tegen Kroatië zette ik bij een tegengoal een stapje naar links en was ik te laat. Dat heb ik zelf al geanalyseerd en dat moet gewoon beter. Vandaag kan er ook veel beter en daar ga ik ook weer naar kijken."

Bijlow werd dit seizoen kampioen met Feyenoord en sloot het seizoen af als eerste doelman van Oranje, maar toch overheerst de komende dagen het vervelende gevoel. "Dit is niet de manier waarop we wilden afsluiten, laat dat duidelijk zijn. Vanavond en ook morgen zal ik hier nog wel even mee zitten, want twee keer achter elkaar verliezen is gewoon verschrikkelijk. Snel op vakantie? Ja, dat zeker. Ik hoop in elk geval wel dat ik er in september weer mag staan."

Bezig met laden …