voetbalzone

Bijlow minstens twee maanden uitgeschakeld bij Feyenoord

Dominic Mostert20 jan 2019, 14:26
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2019, 14:26
Advertentie

Justin Bijlow heeft zaterdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een breuk opgelopen in zijn linkervoet, zo bevestigt Feyenoord via de officiële kanalen. De Rotterdammers laten weten dat Bijlow naar verwachting minimaal twee maanden is uitgeschakeld. Kenneth Vermeer, die Bijlow zaterdag al verving tegen PEC is zijn logische vervanger voor de komende tijd.

De twintigjarige doelman is zondag succesvol geopereerd in het Erasmus MC. Hij liep de blessure na een uur spelen op en trainer Giovanni van Bronckhorst liet na afloop al weten dat er er 'niet goed' uitzag voor Bijlow. "Hij wilde een bal pakken bij de ballenjongen en voelde toen iets in zijn voet", zei Van Bronckhorst. Het gebeurde vlak nadat PEC Zwolle op een 2-1 voorsprong was gekomen.

Het Algemeen Dagblad voorspelde vervolgens al dat Bijlow de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (woensdag) en de competitiewedstrijd tegen Ajax (zondag) zou missen. Inmiddels is dus duidelijk dat hij veel langer aan de kant zal staan. Daardoor moet Van Bronckhorst een beroep doen op Vermeer. De routinier kwam tegen PEC voor de derde keer dit seizoen in actie: eerder keepte hij tegen Willem II (1-1) en Vitesse (2-1).

Bezig met laden …