voetbalzone

Bijzonder inefficiënte aanvaller wekt verbazing met schitterende omhaal

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2011, 12:20
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2011, 12:20
Advertentie

Henok Goitom stond jaren geleden bij Udinese onder contract. Hoewel de Serie A-club doorgaans oog heeft voor talent en tientallen miljoenen heeft verdiend aan de verkoop van spelers, bleek de aanvaller uit Zweden een miskoop. Goitom kwam niet verder dan twee schamele optredens.

Goitom verdient zijn brood sinds de zomer van 2005 in Spanje. Het maken van doelpunten blijkt echter een eigenschap waarin hij ook de laatste jaren niet bijzonder uitblinkt. Op twee redelijke seizoenen bij Ciudad de Murcia en Real Valladolid na, wordt Goitom, die sinds medio 2009 bij Almería op de loonlijst staat, gezien als een van de meest inefficiënte aanvallers van Spanje.

De voormalig Zweeds jeugdinternational maakte zondag in een wedstrijd van de Segunda División echter van de mooiste doelpunten uit zijn loopbaan. In het thuisduel met Sabadell (3-0) viel Goitom op door met een schitterende omhaal na slap verdedigen van de opponent. Hij maakte in totaal twee doelpunten en heeft derhalve na 64 competitie het weinig florissante aantal van vijf treffers achter zijn naam staan.

Bezig met laden …