voetbalzone

Bijzonder weerzien voor Arsenal-back: ‘Ik zie er wel naar uit’

Erik van Dam24 dec 2015, 11:16
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 11:16
Advertentie

Arsenal speelt zaterdag op Boxing Day uit tegen Southampton: voor Calum Chambers is het een weerzien met zijn oude club. Nadat hij onder Mauricio Pochettino doorbrak in St Mary’s Stadium haalde Arsenal hem voor circa twintig miljoen euro naar Londen, maar Chambers is nog lang geen vaste waarde bij die club.

voetbalzone

“Ik zie er wel naar uit, het is altijd leuk om daar terug te keren en iedereen weer te zien. Er liggen daar veel herinneringen, dus ik zie altijd weer uit naar die wedstrijd”, zegt de Engelsman. “Het is de plek waar ik ben opgegroeid en jaren rondliep, ik ken ook veel jongens van Southampton nog. Het wordt een leuke ervaring.” Vorig seizoen verloor Arsenal op Nieuwjaarsdag bij Southampton en werd het 2-0.

Ten opzichte van die wedstrijd heeft Arsenal nu meer karakter, denkt Chambers. Destijds speelde hij een uur mee, maar of dat nu weer het geval is is nog maar de vraag. Deze maand gaf Arsène Wenger hem bijzonder weinig speeltijd in het eerste: tien minuten tegen Sunderland, één tegen Olympiacos, vijf tegen Aston Villa en drie tegen Manchester City. Alleen in speelronde drie zat er een basisplaats in voor de twintigjarige back.

Bezig met laden …