voetbalzone

Bijzondere actie Dortmund-fans blijkt vergeefse moeite: ‘Kagawa blijft’

Thijs Post29 aug 2013, 15:48
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2013, 15:48
Advertentie

Shinji Kagawa speelde dit seizoen nog geen minuut in competitieverband voor Manchester United en dat zorgde voor een flinke geruchtenstroom rond zijn persoon. De fans van Borussia Dortmund begonnen een actie op Twitter om de spelmaker terug te halen naar Duitsland, terwijl ook Atlético Madrid interesse had. Vergeefse moeite, volgens zaakwaarnemer Thomas Kroth. Kagawa blijft bij Manchester United.

/

“Shinji gaat niet weg, hij wil vechten voor zijn plek”, laat de belangenbehartiger weten aan ESPN. “Door de Confederations Cup met de nationale ploeg van Japan heeft hij slechts een deel van de voorbereiding meegedaan. Daarom heeft hij nog een trainingsachterstand. Dat is ook de reden dat hij nog zo weinig heeft gespeeld.”

Kagawa kwam acht minuten voor tijd het veld in bij de strijd om de Community Shield en daar bleef het tot nu toe bij. Kroth bevestigt dat Atlético navraag heeft gedaan naar Kagawa, terwijl sportief directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund eerder al aangaf interesse te hebben. “Kagawa heeft gezegd dat hij op een dag terugkeert naar Dortmund, maar dat het op dit moment niet aan de orde is”, aldus Zorc.

Bezig met laden …