Bijzondere vrije trap Moutinho levert Monaco slechts een punt op

Bart Kruyt29 sep 2013, 22:55
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2013, 22:55

AS Monaco speelde vorige week met 1-1 gelijk bij Paris Saint-Germain en is er zondagavond opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken in een uitwedstrijd. De titelkandidaat kwam op bezoek bij Stade Reims niet verder dan een punt, door opnieuw een 1-1 gelijkspel. Monaco staat nog wel bovenaan, maar moet de koppositie in de Ligue 1 delen met Paris Saint-Germain. De twee rijkste ploegen uit Frankrijk hebben allebei achttien punten uit acht wedstrijden gehaald.

/

De doelpunten in het duel tussen Reims en Monaco werden gemaakt in het eerste kwartier. De thuisploeg startte sterk en werd daarvoor beloond, met de openingstreffer in de vierde minuut: Reims had opvallend veel mensen mee naar voren bij een aanval over de flank en Antoine Devaux kopte de 1-0 binnen. Monaco zette na deze vroege domper druk naar voren en kreeg een kleine tien minuten na de openingstreffer een vrije trap, op de rand van het strafschopgebied.

João Moutinho ging achter de bal staan en leek te gaan kiezen voor een voorzet. De middenvelder verraste echter met een schot op doel, die langs de muur in de korte hoek binnenviel. De wedstrijd golfde hierna aardig op en neer en waar Devaux namens Reims de paal raakte, daar had Emmanuel Riviere Monaco nog voor rust op voorsprong moeten zetten. Op aangeven van Radamel Falcao schoot de Fransman echter naast en daardoor bleef het evenwicht in de score.

Daar kwam ook na de rust geen verandering in. Monaco speelde geen goede wedstrijd en Reims kwam nog het dichtst bij de overwinning, maar Floyd Ayite raakte de lat. In de slotfase kreeg Atila Turan van Reims in een kort tijdsbestek nog twee keer geel, maar Monaco wist niet te profiteren van de overtalsituatie: sterker nog, de thuisploeg kreeg nog een goede kans op de 2-1. Junior Fortes schoot echter over en dus gingen de ploegen in evenwicht uit elkaar.