voetbalzone

Bikey acht landgenoot Eto’o van onschatbare waarde op WK

Robert Smid24 mei 2010, 13:09
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2010, 13:09
Advertentie

Kameroen weet met het jaar een sterker team op de been te brengen, maar aan alles is te merken dat het team nog veel uitgaat van individuen. Zo is Samuel Eto’o al jarenlang de smaakmaker en sterkhouder van de Afrikaanse formatie en moet hij ook op het WK in Zuid-Afrika, waar onder meer Nederland wacht in de groepsfase, gaan zorgen voor een kwalitatieve impuls.

/

En zo denkt André Bikey er ook over. De speler van Burnley is inmiddels verbannen uit de selectie van Kameroen en reist dus niet mee naar Zuid-Afrika, maar hij gaat zijn ploeggenoten nauwlettend volgen. Volgens de verdediger is Eto’o van onschatbare waarde voor het elftal en moet hij ervoor zien te zorgen dat het elftal verder komt in het toernooi.

“Hij is niet alleen belangrijk voor het team, maar belangrijk voor iedere Kameroener”, laat de verdediger weten tegenover de officiële website van FIFA. “We weten dat hij één van de beste aanvallers ter wereld is. Als hij fit is en blaakt van zelfvertrouwen, dan kunnen we ver komen. We moeten er alles aan doen dat hij heel blijft.”

Bezig met laden …