voetbalzone

BILD: Barcelona maakt werk van alternatief voor Wijnaldum

Demen Bulbul06 sep 2020, 23:46
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2020, 23:46
Advertentie

Een transfer van Georginio Wijnaldum naar Barcelona leek in kannen en kruiken, maar de Oranje-international van Liverpool is niet enige kandidaat om het middenveld van de Catalanen deze zomer te komen versterken. BILD pakt zondagavond laat namelijk uit met het bericht dat Barcelona inmiddels ook contact heeft gezocht met Thiago Alcántara.

Thiago gaat deze zomer vrijwel zeker vertrekken bij Bayern München. De 29-jarige balvirtuoos heeft weliswaar nog een contract voor één seizoen bij de Duitse grootmacht, maar in Duitsland houdt iedereen er rekening mee dat hij deze zomer gaat verkassen. Liverpool leek lange tijd de belangrijkste gegadigde om aan de haal te gaan met zijn komst, maar inmiddels heeft ook Barcelona zich gemeld voor Thiago, zo klinkt het.

De Catalanen zijn immers naarstig op zoek naar versterkingen voor het middenveld. Wijnaldum is en blijft de topfavoriet van nieuwbakken trainer Ronald Koeman, maar intern droomt men bij de club van een terugkeer van Thiago. De spelmaker doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en speelde tot 2013 voor de club, voordat hij voor 25 miljoen euro overstapte naar Bayern.

Thiago beleefde een zeer succesvolle periode in Duitsland. Hij werd onder meer zevenmaal landskampioen met Bayern en won afgelopen seizoen zelfs de treble: de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League. De Spaans international wil zijn contract echter niet verlengen, waardoor Bayern hem deze zomer van de hand wil doen. De Duitsers azen naar verluidt op een transfersom van 30 miljoen euro; de vraagprijs van de eveneens 29-jarige Wijnaldum bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Bezig met laden …