voetbalzone

BILD rekent uit: 'Thiago kostte Bayern 800.000 euro per wedstrijd'

Bart Kruyt18 nov 2015, 16:14
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2015, 16:14
Advertentie

Wanneer Thiago Alcántara fit is bewijst hij dat hij een geweldige speler is, die absoluut een meerwaarde kan hebben voor Bayern München. Het probleem is alleen dat de Spanjaard niet zo vaak fit is: hij heeft drie zware knieblessures achter de rug en zit momenteel weer in de lappenmand. BILD besloot om de rekenmachine er eens bij te pakken en kwam uit op harde cijfers.

voetbalzone

De 24-jarige Thiago is bezig aan zijn derde seizoen bij Bayern, dat 25 miljoen euro betaalde aan Barcelona om het contract van de middenvelder af te kopen. Thiago krijgt in Duitsland een jaarsalaris van acht miljoen euro en speelde sinds zijn transfer 55 officiële wedstrijden voor Bayern. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en dertien assists.

Daar heeft Bayern dus wel flink voor betaald: volgens de berekening van BILD heeft Thiago de Duitse kampioen tot dusver een bedrag van 800.000 euro per wedstrijd gekost. De middenvelder miste door zijn blessures al 72 wedstrijden van zijn club en nu hij weer geblesseerd is, komen daar dus weer wat duels bij. Het is de verwachting dat Thiago nu een maand buitenspel staat.

Bezig met laden …