voetbalzone

BILD weerlegt bewering Raiola en wijst topfavorieten voor Haaland aan

Rian Rosendaal03 mrt 2021, 12:55
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2021, 12:55
Advertentie

Volgens Mino Raiola kunnen slechts tien Europese clubs het financieel opbrengen om Erling Braut Haaland na afloop van dit seizoen over te nemen van Borussia Dortmund. BILD komt een week later echter met een andere lezing. Er zouden volgens de Duitse krant maar zes clubs zijn die mogen hopen op de komst van de Noorse aanvaller, met Real Madrid en Manchester City als duidelijke favorieten in het selecte gezelschap.

"Slechts tien clubs kunnen het zich veroorloven om Haaland te kopen en datgene te bieden waar je op uit bent als voor Dortmund hebt gespeeld. En vier van die clubs zijn uit Engeland afkomstig", zo liet Raiola een week geleden weten in een video-interview met BBC Sport. Uit de berichtgeving van BILD blijkt echter dat er niet vier, maar in totaal drie Premier League-clubs in staat zijn om Haaland weg te plukken uit Dortmund: Liverpool, Manchester City en Manchester United. Het rijtje van in totaal zes Europese topclubs wordt aangevuld met Real, Barcelona en Juventus.

Manchester City heeft volgens BILD vanwege familiebanden een streepje voor. Vader Alf-Inge Haaland speelde namelijk tussen 2000 en 2003 voor de oppermachtige koploper in de Premier League. Manager Josep Guardiola is sowieso al enige tijd op zoek naar een opvolger van Sergio Agüero voor de lange termijn. De 32-jarige spits beschikt over een aflopend contract en de kans wordt steeds kleiner dat de lijstaanvoerder de samenwerking met de routinier een vervolg geeft. Bij Real is er een vergelijkbare situatie met de eveneens 32-jarige Karim Benzema, met het verschil dat de verbintenis van de Fransman doorloopt tot medio 2022. Uit de entourage van Haaland klinken al geluiden dat de topschutter een voorkeur heeft voor een overstap naar de Koninklijke.

Bayern München lijkt momenteel geen serieuze optie te zijn voor Haaland, zeker ook gezien het feit dat Robert Lewandowski nog ruim twee jaar vastligt bij de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen. De Dortmund-spits zou als stand-in kunnen fungeren van de Poolse spits, maar dat ziet Haaland naar verluidt niet zitten. De sterspeler beschikt bij BVB over een contract tot 2024, maar vanwege een speciale clausule is een toptransfer in 2022 voor 75 miljoen euro mogelijk.