Bilić niet gerust op eindspurt van Turken

17 jun 2008, 18:24
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2008, 18:24
Slaven Bilić is er niet gerust op. Turkije kampt weliswaar met een overvolle ziekenboeg, maar in de laatste twee duels wist de ploeg in de slotfase een achterstand om te buigen in een overwinning. Bilić heeft zijn Kroatische internationals daarom op het hart gedrukt in de kwartfinale tot de laatste minuut attent te blijven.

"De come-back van Turkije in die twee wedstrijden was zeer opvallend", vertelde de keuzeheer op de persconferentie. "Daar moeten we komende vrijdag absoluut rekening mee houden. De Turkse spelers zijn snel en bijzonder bekwaam. Het is voor mij absoluut geen verrassing dat die ploeg in de kwartfinales staat."

Turkije kwam tegen Zwitserland terug van een 1-0 achterstand en trok de wedstrijd in blessuretijd naar zich toe (1-2). In de laatste wedstrijd tegen Tsjechië stond de ploeg van Fatih Terim na 87 minuten met 2-1 achter, maar won het uiteindelijk toch met 3-2. Daardoor plaatste niet Tsjechië maar Turkije zich voor de kwartfinales van het EK.