voetbalzone

Bilic blijft in functie als Kroatisch bondscoach

16 okt 2009, 14:35
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2009, 14:35
Advertentie
Hij slaagde er niet in om Kroatië naar het WK 2010 te loodsen, maar desondanks kan en wil Slaven Bilic aanblijven als bondscoach. Een gesprek met de bond heeft Bilic overtuigd op zijn post te blijven. Oekraïne en Engeland eindigden boven Kroatië in Groep 6 van de kwalificatiecyclus voor de mondiale eindronde in Zuid-Afrika.



Na het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk nam Bilic nog complimenten in ontvangst voor het sterke spel van de Kroaten, die uiteindelijk de kwartfinales haalden. In de campagne richting het WK ging het echter minder voorspoedig; veel spelers kampten met blessures en vormcrises, waardoor kwalificatie uitbleef; de eerste keer sinds Kroatië een zelfstandige natie is.

“Ik geloof in deze spelersgroep”, stelt Bilic een dag na het gesprek met de Kroatische bond en zijn staf. “We hebben de drive, de motivatie én de verplichting aan onszelf en het publiek en hebben besloten om bij het nationale elftal te blijven”, sprak hij tijdens een persconferentie waar persbureau Reuters bij aanwezig was.
Bezig met laden …