voetbalzone

Bilic hoopt dat Engeland sportieve plicht vervult

07 okt 2009, 11:24
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2009, 11:24
Advertentie
Kroatië moet haast gek worden van de spanning. De ploeg van Slaven Bilic staat achter het reeds gekwalificeerde Engeland tweede in Groep 6, met een voorsprong van twee punten op Oekraïne. Deze ploeg heeft echter nog een duel tegoed en heeft dus minder verliespunten dan de Kroaten. “Ik ga er van uit dat Engeland haar sportieve plicht vervult”, zei een gespannen Bilic.

Waar Kroatië dit weekend niet in actie hoeft te komen, daar speelt Oekraïne tegen het reeds geplaatste Engeland. Een overwinning zou de ploeg op de tweede plek brengen, met één punt meer dan Kroatië. Zij speelt woensdag nog tegen Kazachstan en Bilic gelooft dat een zege op dit land voldoende is om zich te plaatsen voor de play-offs.

“Want ik ga er van uit dat Engeland wint van Oekraïne”, zei de trainer. “Als ze al half zo goed spelen als vorige maand tegen ons (toen Engeland met 5-1 won, red.), dan kunnen ze niet verliezen. Ik denk dat wij ons daarna plaatsen voor de play-offs via een zege op Kazachstan. In deze play-offs hebben we spelers als Vedran Corluka en Luka Modric weer terug, waardoor we een goede kans maken op kwalificatie voor het WK.”

“Waar ik de wedstrijd tussen Oekraïne en Engeland ga bekijken? Alleen, in mijn hotelkamer”, vervolgde Bilic. “De staf probeert wel iets te organiseren zodat we het samen kunnen kijken, maar ik heb geen behoefte aan gezelschap. Het gaat heel zwaar worden om een beslissende wedstrijd te bekijken, zonder daar zelf invloed op te hebben. Dat is voor een sportman het meest vervelende gevoel dat er is."
Bezig met laden …