voetbalzone

Bilic: ‘Ons piekmoment gaat pas komen tijdens het WK van 2014’

Thijs Post26 okt 2010, 13:33
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 13:33
Advertentie

Kroatië ligt op koers voor plaatsing voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne: in een groep met onder meer Griekenland en Israël staat het land van bondscoach Slaven Bilic er goed voor. De keuzeheer weet echter dat zijn ploeg veel jonge spelers herbergt en hij kijkt dan ook verder dan het naderende EK. Bilic ziet het piekmoment van zijn ploeg twee jaar later, tijdens het WK 2014 in Brazilië.

/

“We zijn tevreden met de positie waar we in verkeren”, kijkt Bilic via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA naar de stand in de kwalificatiegroep. “Het lijkt een redelijk makkelijke poule, maar het is dom om dat te denken. Het draait niet om drie landen, Litouwen en Georgië hebben net zo goed kansen.”

Bilic kijkt echter ook al wat verder dan het EK in Polen en Oekraïne. “Als ik kijk hoe jong onze ploeg is, denk ik dat we onze piek nog lang niet bereikt hebben. Dat gaat in Brazilië gebeuren. Natuurlijk gaat de selectie nog veranderen, maar over vier jaar zitten we in de benijdenswaardige positie.” Voor het WK in Zuid-Afrika wist zijn ploeg zich overigens niet te plaatsen.

Bezig met laden …