voetbalzone

'Binnenlandse transfer naar Duitse topclub nu ook mogelijk voor Dost'

Bart Kruyt17 jun 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2015, 00:00
Advertentie

Volgens manager Klaus Allofs heeft Bas Dost aangegeven dat hij bij VfL Wolfsburg wil blijven, maar dat heeft geen einde gemaakt aan de geruchten over de toekomst van de Nederlander. Steve McClaren zou Dost graag naar Newcastle United willen halen en nu wordt er in BILD ook gespeculeerd over een transfer naar een andere club in Duitsland: Borussia Dortmund.

voetbalzone

De nummer zeven van het afgelopen seizoen houdt rekening met een vertrek van Ciro Immobile, die na een teleurstellend jaar wil terugkeren naar Italië, en zoekt een nieuwe spits. De 26-jarige Dost zou een van de kandidaten zijn. De aanvaller heeft er drie seizoenen bij Wolfsburg op zitten en scoorde eind mei nog in de gewonnen Duitse bekerfinale, tegen Dortmund.

Volgens BILD vraagt Wolfsburg tien miljoen euro voor Dost, die in het afgelopen seizoen zestien competitietreffers maakte in de Bundesliga. Na drie seizoenen staat de teller in totaal op 28 treffers uit 62 competitiewedstrijden. Het contract van de tweevoudig international loopt nog tot de zomer van 2017 door.

Bezig met laden …