voetbalzone

Binnenlandse Zaken bezorgd over lot Van Damme in topper

Erik van Dam20 jan 2011, 08:11
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 08:11
Advertentie

Het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Anderlecht en Standard Luik, zondag elkaars tegenstander in de Jupiler Pro League, een brief geschreven. De overheid vreest ongeregeldheden bij de kraker tussen Paars-Wit en De Rouches en heeft laten weten dat er sancties volgen, als de wedstrijd buiten het veld weer uit de hand zal lopen.

/

Een clash tussen Anderlecht en Standard wordt bestempeld als een risicoduel, sinds Axel Witsel verdediger Marcin Wasilewski ernstig blesseerde. Nu Jelle Van Damme (ex-Anderlecht) naar Standard is getrokken, steekt de onrust weer de kop op. Op supportersfora valt volgens diverse Belgische media al te lezen dat de ex-Ajacied een 'warme ontvangst' mag verwachten bij zijn terugkeer naar het oude nest.

Op de cover van Sport/Foot Magazine viel bovendien al te lezen dat Van Damme een 'publieke vijand' is geworden. De leiding en aanvoerders van Anderlecht en Standard werden daarnaast ook al gevraagd om geen provocerende uitspraken te doen in aanloop van de partij. De politie heeft zondag de macht om in te grijpen als fans anti-Standard- of anti-Anderlechtspandoeken ontvouwen. Arbiter Frank De Bleeckere zal de wedstrijd stilleggen bij kwetsende spreekkoren.

Bezig met laden …