voetbalzone

Birmingham City lijkt verzekerd van eindklassering in linkerrijtje

Bart Kruyt01 mei 2010, 15:43
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2010, 15:43
Advertentie

De kans is groot dat Birmingham City het succesvolle seizoen in het linkerrijtje van de ranglijst zal gaan eindigen. De ploeg van Alex McLeish won in eigen huis van het reeds gedegradeerde Burnley en heeft, met nog een duel tegoed, zes punten meer dan Sunderland en Blackburn Rovers. Deze ploegen, die evenals Birmingham nergens meer voor spelen, hebben nog wel twee wedstrijden te gaan.

Op de overwinning viel weinig aan te merken, behalve dat de zege nog licht uitviel. Birmingham was in eigen huis duidelijk sterker dan Burnley, dat al snel onder druk werd gezet en in de derde minuut ontsnapte aan een achterstand, toen Lee Bowyer net naast kopte. Cameron Jerome en Christian Benítez werden vervolgens ook nog gevaarlijk, voordat de score net binnen het halfuur geopend werd.

Een voorzet van Sebastian Larsson kwam terecht in een groepje spelers, wat een onoverzichtelijke situatie tot gevolg had. Uiteindelijk werkte Tyrone Mears de bal tegen zijn eigen keeper Brian Jensen, die het leder vervolgens ongelukkig in het doel zag rollen. Kort voor rust werd de marge verdubbeld door Benítez, die totaal ongedekt de bal in het doel kon duwen met zijn borst.

In de tweede helft probeerde Burnley er nog wat van te maken, maar Joe Hart hoefde slechts één keer in te grijpen. De gevaarlijkste momenten bleven aan de overkant, waardoor de aansluitingstreffer van Steven Thompson uit de lucht kwam vallen. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en klopte Hart, maar de treffer viel te laat (’87) om het duel nog enigszins spannend te maken. Birmingham hield de punten zodoende in eigen huis en verstevigde de negende plek.

Bezig met laden …