Birmingham City na late gelijkmaker en strafschoppen langs Brentford

Bart Kruyt26 okt 2010, 23:30
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 23:30

Birmingham City heeft zich met meer geluk dan wijsheid weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Carling Cup. De ploeg van Alex McLeish leek op eigen veld onderuit te gaan tegen Brentford, maar kwam in de blessuretijd nog langszij: 1-1. In de verlenging werd niet gescoord, waarna Birmingham de strafschoppen beter nam en feestvierde.

/

Dat het nog tot penalty’s kwam was al gelukkig voor Birmingham City, dat op het eigen veld erg teleurstelde tegen Brentford. De bezoekers schoten uit de startblokken en kregen via Mickey Spillane al snel een grote kans, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Lee Bowyer. Niet veel later was het echter alsnog raak voor Brentford, dat op voorsprong kwam via Sam Wood. Hij was trefzeker met een fraaie volley.

Birmingham moest op zoek naar een antwoord, maar werd lange tijd niet echt gevaarlijk en leek onderuit te gaan. Brentford maakte in de slotfase echter de fout dat het teveel achteruit ging lopen en kreeg in de blessuretijd van de reguliere speeltijd alsnog de gelijkmaker om de oren. Kevin Phillips wist in een scrimmage zijn voet tegen de bal te zetten en zorgde voor een verlenging, waarin Birmingham sterker was dan het aangeslagen Brentford.

De thuisploeg ging met man en macht op zoek naar de winnende goal, maar Brentford hield stand en kreeg via Lewis Grabban nog een enorme mogelijkheid om een stunt te forceren. Hij faalde echter bij een rebound in de afwerking, waardoor strafschoppen een beslissing moesten forceren. Craig Woodward groeide in deze loterij uit tot de schlemiel: hij schoot recht op Maik Taylor op, die de bal over het doel bokste en Birmingham naar de volgende ronde hielp.