Birmingham City neemt revanche en wint nu wel bij Portsmouth

Matthijs van Laar09 mrt 2010, 21:47
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2010, 21:47

Voor Portsmouth wordt rechtstreekse degradatie met de week lastiger om af te wenden. Nadat de club te horen kreeg tien punten in mindering te krijgen vanwege het faillissement kende Pompey een opleving, maar na twee zeges op rij ging de ploeg van Avram Grant dinsdag in eigen huis onderuit tegen Birmingham City. Sunderland overtuigde tegen Bolton Wanderers en won met 4-0.

/

Portsmouth - Birmingham City 1-2
Drie dagen geleden won Portsmouth nog in de kwartfinale van de FA Cup met 2-0 van Birmingham City, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. Cameron Jerome spoelde iets van die kater weg door in de eerste helft de doelpuntenproductie van de bezoekers voor zijn rekening te nemen. Na een kwartier schoot de grote spits op aangeven van Christian Benitez de 0-1 binnen, om vlak voor rust dat kunstje te herhalen. Dit keer bediende Benitez zijn ploegmaat met een slim hakje. In de tweede helft zocht de in zware degradatienood verkerende thuisploeg naar de aansluiting, maar de rake kopbal van invaller Nwanko Kanu kwam te laat om nog een vuist te kunnen maken.

/

Sunderland - Bolton Wanderers 4-0
De wedstrijd was nog niet eens één minuut aan de gang of de bal lag reeds achter doelman Jussi Jääskeläinen. Na een hoge voorzet van links van Lorik Cana werkte Fraizer Campbell bij de tweede paal de bal tegen de touwen: 1-0. Sunderland liet in de eerste helft na reeds de wedstrijd te beslissen. Darren Bent en Kenwyne Jones faalden in de afwerking. Bolton startte na rust sterker, maar Bent vergrootte de voorsprong van Sunderland door een pass van Lee Cattermole af te ronden. Het slotakkoord was ook voor Bent. De aanvaller was vanaf de stip trefzeker en maakte in extremis treffer nummer vier na onder meer voorbereidend werk van invaller Boudewijn Zenden. Tussendoor stuitte hij ook nog eens op het aluminium.