Birmingham City schakelt stadsgenoot Aston Villa uit in Carling Cup

Bart Kruyt01 dec 2010, 21:46
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 21:46

Gerard Houllier werd met veel ophef naar Aston Villa gehaald, maar onder de Fransman zijn de resultaten niet veel beter geworden voor de ploeg uit Birmingham. Woensdagavond vond de ploeg haar Waterloo in de Carling Cup, door op St. Andrews met 2-1 te verliezen van stadsgenoot en aartsrivaal Birmingham City. Ipswich Town schakelde West Bromwich Albion uit.

/

Birmingham City – Aston Villa 2-1
De stadsderby tussen Birmingham City en Aston Villa is altijd fel beladen en het feit dat beide ploegen niet met hun sterkste elftal begonnen veranderde daar weinig aan. Birmingham en Villa knokten in de beginfase voor iedere meter en de thuisploeg kreeg na elf minuten een strafschop, na een overtreding van Richard Dunne op Lee Bowyer. Sebastian Larsson ging vol vertrouwen achter de bal staan en maakte geen fout, waardoor Birmingham op voorsprong kwam.

De marge leek even later verdubbeld te worden door Nikola Zigic, die Brad Friedel weliswaar passeerde, maar zag dat Scott Dann buitenspel was gegeven: ook al deed hij niet actief mee aan het spel. Villa overleefde en kwam een kwartier voor rust langszij via Gabriel Agbonlahor, die naar zijn rechtervoet draaide en Ben Foster kansloos liet. In de tweede helft was Villa de bovenliggende partij, maar trok Birmingham aan het langste eind. Na een voorzet van Cameron Jerome werkte Zigic binnen.

Ipswich Town – West Bromwich Albion 1-0
West Bromwich Albion doet het prima in de Premier League, maar kan de Carling Cup na woensdagavond uit het hoofd zetten. De ploeg van Roberto Di Matteo verloor met 1-0 bij Ipswich Town, dat aan het langste eind trok dankzij een doelpunt van Grant Leadbitter. De middenvelder benutte twintig minuten voor tijd een penalty, die was gegeven na een overtreding van Graham Dorrans. West Bromwich wilde zich nog wel terugknokken, maar tevergeefs.