voetbalzone

'Birmingham-coach Bruce verkast naar Wigan'

18 nov 2007, 14:41
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2007, 14:41
Advertentie
Steve Bruce lijkt de nieuwe trainer van Wigan Athletic te worden. De huidige trainer van Birmingham heeft volgens Wigan-preses Dave Whelan al een akkoord bereikt met de club. Alleen het contract zou volgens de voorzitter nog getekend moeten worden.

Bruce (46) kreeg een aantal dagen geleden toestemming van Birmingham City om met de clubleiding van Wigan te praten. Voor de oud-speler van onder meer Manchester United was een akkoord vervolgens snel gemaakt. Wigan moet wel flink in de buidel tasten om de oefenmeester richting het JJB Stadium te halen.

"Bruce heeft een clausule in zijn contract staan, die wij moeten respecteren," liet Whelan weten tegenover de BBC. "We hebben vervolgens een overeenstemming bereikt met Birmingham over een afkoopsom. Dat moeten we over hebben voor een trainer met zijn kwaliteiten." Naar verluidt gaat het om een bedrag van ruim vier miljoen euro.

Bruce was al eerder werkzaam voor Wigan, toen hij als interim-coach voor zeven weken de scepter zwaaide. Vervolgens werkte hij zes jaar lang voor Birmingham, waarmee hij successen boekte door te promoveren naar de hoogste divisie, het Premiership.
Bezig met laden …