voetbalzone

Birmingham wacht niet op Onyewu en haalt Dann

12 jun 2009, 14:51
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2009, 14:51
Advertentie
Oguchi Onyewu kan een terugkeer naar de Engelse Premier League vermoedelijk uit zijn hoofd zetten. De verdediger van Standard Luik heeft al wekenlang een aanbieding van Birmingham City op zak, maar twijfelt of een stap naar de promovendus een juiste keuze zal zijn. Het geduld van Birmingham raakte op en vrijdag presenteerde de club Scot Dann als nieuwe aanwinst.

De 22-jarige centrumverdediger komt over van Coventry City en tekende een contract voor drie jaar in Birmingham. Het is dus nog maar de vraag of de Engelse promovendus nu nog interesse heeft in Onyewu. De mandekker zei na het weekend duidelijkheid te willen geven over zijn toekomst, maar met Dann heeft Birmingham inmiddels een nieuwe verdediger in huis gehaald.

Onyewu staat sinds 2004 onder contract bij Standard Luik en kan in de zomer transfervrij vertrekken bij de Belgisch landskampioen. De Amerikaan, die ruim twee jaar geleden al eens op huurbasis voor Newcastle United uitkwam, zou graag willen terugkeren naar Engeland en nam een aanbieding van Birmingham in beraad. Dann is na Stephen Carr echter al de tweede verdediger waarmee de promovendus zich heeft versterkt.
Bezig met laden …