voetbalzone

Bittere pil Dijkhuizen: ‘Ik mocht geen afscheid nemen van de spelers’

Erik van Dam28 sep 2015, 11:07
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 11:07
Advertentie

Het Engelse Brentford maakte maandagmorgen bekend dat het trainer Marinus Dijkhuizen de laan uitstuurde. De Championship-club geloofde na acht wedstrijden (acht punten) al niet meer in de samenwerking met de Nederlander en liet hem daarom gaan. Dijkhuizen werd zondagavond meegedeeld dat hij zich maandagmorgen moest melden op kantoor. Hij wist toen al min of meer hoe de vork in de steel stak.

voetbalzone

Echt terecht vindt hij zijn onvrijwillige vertrek bij Brentford niet. Maandag geeft hij bij RTV Rijnmond aan dat er het nodige is gebeurd sinds hij zijn intrede deed bij de Championship-club. “ Acht of negen blessures. Na twee wedstrijden werd mijn topscorer en onze rechtsback verkocht. Heel veel dingen hebben tegen gezeten. We gingen net wat beter spelen de laatste weken”, sipt Dijkhuizen.

Zaterdag verloor Brentford op eigen terrein met 1-2 van Sheffield Wednesday en dat was voor de clubleiding blijkbaar de druppel. Aan de klik met de spelers en de fans lag het volgens Dijkhuizen niet: die was gewoon goed. De directie deelde hem maandagmorgen mee dat hij kon vertrekken en daarmee was het ook gelijk klaar. “Ik mocht geen afscheid nemen van de spelers en moest direct mijn spullen inleveren. Het is heel heftig.”

Bezig met laden …