voetbalzone

Bizar: Barcelona verscheurt contract van aanwinst Guardiola al na paar uur

Bart Kruyt28 dec 2015, 21:37
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2015, 21:37
Advertentie

De samenwerking tussen Josep Guardiola en Barcelona werd een groot succes, de samenwerking tussen Sergi Guardiola en Barcelona verliep een stuk minder prettig. De aanvaller (geen familie van de huidige coach van Bayern München) tekende maandag een contract bij de Catalanen en zou voor Barcelona B gaan spelen, maar de verbintenis werd na een paar uur alweer ontbonden.

De reden van het snelle afscheid was bijzonder: Guardiola verstuurde in het verleden enkele tweets waarin hij zijn liefde voor Real Madrid beschreef (‘Hala Madrid!’) en Catalonië beledigde (‘puta Cataluna’) en na het ondertekenen van zijn contract bij Barcelona werden deze berichten op social media weer opgerakeld. Barcelona werd er ernstig door in verlegenheid gebracht en heeft besloten om het contract van Guardiola te verscheuren.

De 24-jarige aanvaller zal nu weer terugkeren naar Alcorcón, waar hij dit seizoen nog niet verder kwam dan vier invalbeurten. Guardiola speelde eerder voor Eldense, Novelda, Getafe B, Ontinyent en La Nucia. De aanvaller werd maandag gepresenteerd samen met Moisés Delgado en Xemi; zij mogen natuurlijk wel gewoon bij Barcelona B blijven. Barcelona heeft de foto waarop de drie spelers poseren inmiddels van de officiële website verwijderd.

Bezig met laden …