voetbalzone

Bizar congé Southampton kwam mede door Nuytinck, Ramírez en Walcott

Erik van Dam19 jan 2013, 23:20
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2013, 23:20
Advertentie

Het was vrijdag de schok van de dag in Engeland: Southampton maakte tot ieders verrassing bekend dat het afscheid nam van Nigel Adkins. Weinigen snapten waarom dat nodig was, want de coach leidde the Saints naar twee promoties op rij en hield de club nu keurig op de vijftiende plaats. Het blijkt echter dat verschil van inzicht in het transferbeleid de steen des aanstoots was.

/

Adkins wilde qua transfers linksaf, terwijl de clubleiding liever rechtsaf wilde. De ergernis werd over en weer zo groot, dat de voorzitter Nicola Cortese zijn coach daarom maar ontsloeg. Ter illustratie: Adkins had helemaal niet om de miljoenenkomst van Gaston Ramírez gevraagd. Het wonderkind uit Uruguay werd in de zomer voor een slordige 14,2 miljoen euro overgenomen van Bologna, een absoluut clubrecord.

Cortese wilde graag dat Ramírez zou komen, maar Adkins had hele andere spelers in gedachten dan zijn excentrieke baas. Ook was hij erg teleurgesteld dat Southampton niet vol voor zijn tip Bram Nuytinck ging, maar dat hij het moest doen met VVV’er Maya Yoshida. Anderlecht pikte Nuytinck uiteindelijk op bij NEC en in Brussel is hij een vaste waarde geworden onder John van den Brom.

/

De Daily Mirror stipt verder aan dat Southampton in juli navraag deed bij Arsenal naar Theo Walcott, een bericht dat breeduit werd behandeld in de pers. Walcott had op dat moment nog een jaar voor de boeg qua contract, maar toen al waren er geruchten dat hij weg wilde. Cortese wierp een balletje op in Londen of Walcott het zou zien zitten terug te komen naar zijn vorige club; Adkins wist van niets.

Tot slot wilde Adkins graag dat er een topkeeper werd aangetrokken. Cortese kon zich niet vinden in de mening van de trainer en besloot dat dan ook niet te regelen. “Er was erg veel spanning over transfers. Cortese en zijn mensen trokken in die richting, Adkins juist de andere kant op.” Als vervanger van Adkins werd Mauricio Pochettino al aangetrokken. Naar verluidt vreest het Britse deel van de selectie nu dat de spelersgroep gaat overstromen van de buitenlanders.

Bezig met laden …