voetbalzone

Bizar duel in Australië: jongens verslaan nationaal dameselftal

Erik van Dam26 mei 2016, 11:17
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2016, 11:17
Advertentie
/

Een jeugdteam van Newcastle Jets uit Australië heeft opzien gebaard door in een oefenwedstrijd met grote cijfers te winnen van het nationale damesteam. De Onder-15 ploeg won in Sydney met 7-0 van het Australisch elftal, een overwinning die breeduit besproken wordt in de nationale media.

De Australische dames, bijgenaamd the Matildas, staan op de internationale ranking vijfde achter de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het team van bondscoach Alen Stajcic miste in de oefenwedstrijd één van de sterren, Kyah Simon, maar kon toch beschikken over een behoorlijk sterke bezetting. Toch ging het helemaal mis tegen de junioren van Newcastle Jets.

Bij rust stond het al 3-0 in het voordeel van de jongens en in de tweede helft kwamen er nog eens vier goals bij. “Om eerlijk te zijn hadden we dit echt niet verwacht”, zegt assistent-bondscoach Gary Van Egmond tegen the Huffington Post. “Maar de jongens van de Jets waren echt heel goed, petje af. Ze speelden geweldig”, aldus Van Egmond. Het Australisch dameselftal bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bezig met laden …