voetbalzone

‘Bizar, het is gekkenwerk dat hij in de basis staat bij Engeland’

Gijs Freriks23 jun 2016, 20:30
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2016, 20:30
Advertentie

Adam Lallana heeft een basisplaats op het EK, want in de wedstrijden tegen Rusland, Wales en Slowakije deed hij in totaal 223 minuten mee. Oud-aanvaller Dwight Yorke had de 28-jarige rechtsbuiten echter niet opgesteld, zo vertelt hij aan de BBC.

/

“Lallana maakt niet genoeg doelpunten en heeft kans op kans gehad. Op internationaal niveau kun je het je niet veroorloven om aan zulke spelers vast te houden. Hij is nog niet echt geslaagd bij Liverpool, maar staat nu wel in het team van Roy Hodgson. Dat is bizar. Wat heeft hij tot dusver laten zien?”, vraagt Yorke zich af.

“Ik weet dat het ook maar mijn mening is, maar Lallana brengt mij niet in vervoering. Hij heeft in de twee wedstrijden het volgende laten zien: geen doelpunten, niets gecreëerd. Hij heeft het gewoon niet. Hij is een aardige speler, maar als je het over de basiselftal van Engeland hebt, dan is het gekkenwerk dat hij erin staat.”

“Als ik nu tegen Lallana had gespeeld, dan was hij mij nog niet eens gepasseerd. Hij zou mij niet kunnen wegspelen, maar Raheem Sterling zou mij wel op een oude man kunnen doen laten lijken. Sterling heeft veel kritiek gekregen waarvan een deel terecht is, maar hij is nog altijd een van de betere spelers van Engeland. Ik zou Harry Kane en Jamie Vardy in de punt zetten en Dele Alli en Sterling op de flanken."

Bezig met laden …