voetbalzone

Bizar ontslag: opvolger Mario Been krijgt congé al na eerste speeldag

Daniel Cabot Kerkdijk29 jul 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2014, 07:40
Advertentie

De wegen van Emilio Ferrera en Racing Genk scheiden met onmiddellijke ingang. De oefenmeester was in februari de opvolger van Mario Been en ondertekende in mei een nieuw contract voor twee jaar. Na de eerste speeldag in het nieuwe seizoen heeft de Belgische club voldoende gezien.

Volgens Het Nieuwsblad wordt Ferrera verantwoordelijk gehouden voor de 3-1 nederlaag tegen KV Mechelen, zo werd maandag in een speciale vergadering van de Raad van Bestuur duidelijk. Eerder op de avond hadden Herman Nijs, voorzitter van de technische commissie, en technisch directeur Gunther Jacob, al door laten schemeren dat er iets speelde.

Nijs en Jacob waren ontgoocheld over het gebrek aan gedrevenheid. “Dat is de verantwoordelijkheid van de spelers. Maar de trainer moet op dat vlak een toegevoegde waarde hebben”, oordeelde Nijs, die bijval kreeg van Jacob. “Het was een zware ontgoocheling, vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam. We hebben naar de oorzaken gezocht en veel gepraat om tot oplossingen te komen.”

Bezig met laden …