voetbalzone

Bizar openingsdoelpunt leidt Chelsea naar zege op Schalke 04

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2013, 21:46
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 21:46
Advertentie

Chelsea heeft woensdagavond een belangrijke stap gezet in overwintering in de Champions League. Het team van José Mourinho was thuis met 3-0 te sterk voor Schalke 04 en gaat na vier speeldagen met negen punten aan de leiding. Dat moet op de vijfde speeldag leiden tot een ticket voor de achtste finales van het Europese miljoenenbal. FC Basel profiteerde tegelijkertijd enigszins van de nederlaag van de Duitsers. In eigen huis dwong men in extremis een gelijk af tegen Steaua Boekarest, waardoor de achterstand op de Duitsers slechts één punt bedraagt.

/

Chelsea - Schalke 04 3-0
In de eerste minuten van de krachtmeting kreeg Schalke reeds twee goede kansen. Een inzet van Julian Draxler, na een combinatie met Atsuto Uchida, ging maar net naast het doel van Petr Cech en na een slippertje van John Terry kon Adam Szalai evenmin doeltreffend afronden. Na het eerste kwartier kreeg Chelsea wat meer grip op het duel. Een vrije trap van André Schürrle werd op prachtige wijze door Timo Hildebrand gekeerd. Schalke had weliswaar minder de bal, maar bleef gevaarlijk. Een blunder van Hildebrand hielp de ploeg van Mourinho aan de leiding. De doelman wachtte te lang met het wegschieten van de bal en uiteindelijk belandde het leer via de aanstormende Eto’o in het doel: 1-0. Chelsea leunde tot aan de rust op het curieuze doelpunt.

Na de onderbreking eiste Chelsea direct de bal op, al moest Cech op sublieme wijze in actie komen om de gelijkmaker van Draxler te voorkomen. Eén minuut later was het raak aan de andere kant van het veld. Na heerlijk voorbereidend werk van Willian schoot Eto’o het leer via de binnenkant van de paal opnieuw achter Hildebrand: 2-0. In de laatste twintig minuten opteerde Mourinho voor de inbreng van Frank Lampard, Kevin De Bruyne en Demba Ba. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op Stamford Bridge. Op aangeven van Lampard zette hij met een lekkere volley de 3-0 op het scorebord.

/

FC Basel - Steaua Boekarest 1-1
FC Basel kon goede zaken doen, als het thuis Steaua zou kloppen. De Roemenen zijn dit seizoen echter een lastig te kloppen collectief en toonden dat woensdag ook aan. FC Basel lette even niet goed op achterin en dacht dat een diepe bal van Lukasz Szukala naar voren niets zou uithalen, want Federico Piovaccari liep ogenschijnlijk buitenspel. Op het moment dat hij vertrok was dat echter niet zo en dus nam de Italiaanse voetbalnomade aan. Hij bleef oog in oog met de keeper rustig, kreeg hem op één knie en mikte vervolgens raak in het dak van het doel. Steaua dacht lange tijd dat het met die stand naar Boekarest terug mocht, maar op de valreep bepaalde Giovanni Sio toch nog anders. De Ivoriaanse spits maakte vlak voor het sluiten van de markt nog 1-1. FC Basel klimt een punt dichter bij Schalke 04.

Bezig met laden …