voetbalzone

Bizar relaas van Eto'o: 'Voetbalbond van Kameroen wil me vermoorden'

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2013, 10:02
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2013, 10:02
Advertentie

Samuel Eto'o is zijn leven niet zeker, zo verzekert hij in gesprek met Je Wande. De aanvaller van Anzhi Makhachkala haalt in gesprek met het tijdschrift uit Kameroen uit naar de nationale voetbalbond van het Afrikaanse land (FCF) en verzekert dat ze hem willen vermoorden. Dit omdat hij een jaar geleden steen en been klaagde over de manier waarop voetbal wordt geleid in zijn vaderland.

/

Eto'o claimt dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen van de FCF. "Het bestuur wil een aanslag op mijn leven plegen, ze willen me vermoorden", geeft de ex-speler van onder meer Real Madrid en Barcelona aan. "Ik ga nergens meer heen zonder mijn bodyguards. Een van hen staat 's nachts voor mijn deur. Dat doe ik niet omdat ik welvarend ben, maar vanwege mijn eigen veiligheid."

"De shirts die de voetbalbond aan ons geeft, trek ik niet meer aan. Ik bestel ze direct bij Puma. Ik eet niet meer met mijn ploeggenoten van Kameroen. Ik wil voorkomen dat er gif in mijn eten wordt gedaan. De bestuursleden van de FCF zijn imcompetent en corrupt. Ze moeten aftreden." Kameroen ontbrak voor de tweede keer op rij op het toernooi om de Afrika Cup. Eto'o weigerde onlangs een oefenwedstrijd met Kameroen tegen Tanzania te spelen. De Ontembare Leeuwen verloren met 1-0.

Bezig met laden …