voetbalzone

Bizar tafereel in Zweden: Larsson stelt materiaalman op als keeper

Bart Kruyt05 apr 2015, 20:10
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 20:10
Advertentie

Het nieuwe seizoen in de Zweedse Allsvenskan is dit weekend op een bijzondere manier begonnen. Hoewel Helsingborgs zaterdag pas voor het eerst in competitieverband in actie hoefde te komen dit voetbaljaar, miste hoofdtrainer Henrik Larsson zijn eerste en tweede keeper door blessureleed. Tegen Kalmar FF stelde Larsson daarom de materiaalman op als doelman.

De 42-jarige Daniel Andersson stond in het verleden ook tussen de palen en speelde in 2001 zelfs een interland voor de Zweedse ploeg. Tegenwoordig is hij materiaalman en parttime keeperstrainer bij Helsinborgs, maar zaterdag had Larsson hem dus nodig als basisspeler. Andersson hield zijn doel schoon: de wedstrijd tussen Helsingborgs en Kalmar FF eindigde zonder goals (0-0).

Larsson, die zijn competitiedebuut maakte op de bank bij Helsingborgs, was onder de indruk: "Daniel is bijna 43 jaar oud, maar maakte geen enkele fout in de wedstrijd. Ik ben blij met zijn multi-tasking voor deze club." Andersson zelf was dolgelukkig: "Dit was een scenario waar ik nooit rekening mee had gehouden. Van materiaalman naar doelman, dat verzin je niet."

Bezig met laden …