voetbalzone

Trainer grijpt van schrik naar zijn hart na onverklaarbare actie ex-PSV-doelman

Lars Capiau16 nov 2023, 19:39
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:54
Advertentie

Cássio Ramos heeft zijn trainer, en alle aanwezige Corinthians-fans, serieus laten schrikken. De ex-doelman van onder meer PSV en Sparta Rotterdam liet bewust een vrije trap in het doel rollen. Het bleek een bijzonder slimme zet.

De vrije trap was namelijk een indirecte. De spelregels duiden dat een indirecte vrije trap nooit in een keer op doel geschoten mag worden. Derhalve mocht Ramos, volgens de reglementen, de bal oppikken voor een doeltrap.

Het opmerkelijke tafereel werd door de scheidsrechter inderdaad beloond met een doeltrap. Dat gebeurde echter niet voordat Ramos zijn teamgenoten, de fans én zijn coach flink de stuipen op het lijf joeg.

Het gebeurde allemaal bij een 1-1 tussenstand in de wedstrijd tussen Corinthians en Atlético Mineiro. Spelers van laatstgenoemde club begonnen al vertwijfeld te juichen.

Al heel snel onderbrak de scheidsrechter dat feestje echter abrupt. Met zijn handgebaar maakte de arbiter duidelijk dat het spel 'gewoon' hervat zou worden met een doeltrap.

Het fluitsignaal van de arbiter deed ook de coach van Corinthians, Mano Menzes, goed, die van schrik al lachend naar zijn hart greep.

Verder haalde de doelman geen rare fratsen meer uit, waardoor de wedstrijd ook in een gelijkspel eindigde. Een knap resultaat voor Corinthians (plek 11), dat de punten deelde met het op de vijfde plek geklasseerde Atlético Mineiro.

Bezig met laden …