voetbalzone

Bizarre kaart voor Verratti: 'Probeerde eigenlijk aan zijn broekje te hangen'

Bart Kruyt09 jan 2016, 12:24
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 12:24
Advertentie

Marco Verratti wordt gezien als een rustige, behendige en talentvolle middenvelder, maar staat ook bekend als een kaartenpakker. In zijn eerste drie seizoenen bij Paris Saint-Germain pakte hij steeds minstens tien gele kaarten (elf, tien en twaalf) en dat leverde hem veel kritiek op. Dit voetbaljaar gaat het beter: vrijdagavond pakte Verratti tegen Bastia pas zijn tweede kaart van het seizoen.

voetbalzone

Het was waarschijnlijk wel de meest opvallende kaart die Verratti tot dusver kreeg bij PSG: de middenvelder zag dat Axel Ngando ervandoor ging en besloot om aan het shirt van zijn tegenstander te gaan hangen. De overtreding zag er bijzonder komisch uit. “Ik wilde geen tackle maken, want dat is gevaarlijk voor de tegenstander”, zei Verratti. Met een knipoog. “Ik probeerde eigenlijk aan zijn broekje te hangen. Ik maakte de verkeerde keuze.”

“Ik zag dat we te weinig mensen achter de bal hadden en ik wilde niet schuldig zijn aan een tegendoelpunt”, legde Verratti uit. Volgens Laurent Blanc had zijn pupil ook rood kunnen krijgen: met het spelen van de bal had dit immers niets te maken. “Nou, dat lijkt me sterk”, reageerde Verratti. “Dit was niet gevaarlijk voor de tegenstander. Dit is nooit een rode kaart.”

Marco Verratti krijgt hiervoor de gele kaart. Oordeelt u zelf... ?? #wtf verratti #PSG #PSGSCB #Ligue1

A video posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on


Bezig met laden …